Кварцевий фільт до клопіка .
Кварцевий фільт до клопіка .
Доброго дня , захотілося зробити клопа але виникло питання який кф ставити. В оригіналі були аверсівські фк1-8 і фк1-4Р на 8.86 мгц. Зараз знайшов пропозицію по фільтрах і там є варіант 10 кристалів на 9 мгц (реактанс 397 ом ) і руфінг до нього на 4 кристали (реактанс 411 ом )+ 2 кварци в опору . Але виникли сумніви чи воно підійде ? Самому робити не варіант бо нічого для цього не маю . Хто що може сказати на цю тему ? Дякую
Re: Кварцевий фільт до клопіка .
Як ви зiбрались робити "Клопiка" якщо у вас для цього нiчого нема, трансiвер потрiбно буде налаштовувать.
КФ скорiше за все пiдiйдуть, опорний генератор також повинен бути 9 мГц.
Дешевше буде самому зробити КФ, я брав фiльтри зI схеми трансiвера "DragonFly Pro" тут на форумi схема,
КФ запустився без согласовування та настройки, кварци 8.867 мГц без пiдборки, якi були.
КФ скорiше за все пiдiйдуть, опорний генератор також повинен бути 9 мГц.
Дешевше буде самому зробити КФ, я брав фiльтри зI схеми трансiвера "DragonFly Pro" тут на форумi схема,
КФ запустився без согласовування та настройки, кварци 8.867 мГц без пiдборки, якi були.
Re: Кварцевий фільт до клопіка .
В мене немає кварців щоб зробити кф . Якщо їх купляти то треба купляти більше щоб було з чого вибрати бо ставити без підбору то таке . А для виготовлення кф і налаштування клопіка треба одинаковий набір приладів ? Я не питав які прилади треба для налаштування клопіка. Спокійніше .