Трансивер Udai SDR

iurii
Повідомлень: 63
З нами з: Суб жовтня 29, 2022 4:06 pm
Has thanked: 13 times
Been thanked: 21 time

Re: Трансивер Udai SDR

Повідомлення iurii »

UR5FFR писав: Чет квітня 04, 2024 7:49 am Я бачу тут два варіанти - або пряма оцифровка на прийом та змішувач на передачу, або ставити якусь мікросхему up/down converter - такі чіпи є але вони зазвичай працюють у квадратурі по ПЧ, тут це дещо зайве. А не дивилися як це зроблено у інших СДРах які перекривають УКХ? Я от завжди дивлюся як інші роблять перед тим як своє малювати :) У результаті таки малюю свою реалізацію, але деякі ідеї можна і запозичити :)


 
Трохи повивчав це питання. Подивився які є інтегральні змішувачі та синтезатори і прийшов висновку, що найпростіше і найдешевший варіант це змішувачі з інтегрованим генератором наприклад такі
 
iurii
Повідомлень: 63
З нами з: Суб жовтня 29, 2022 4:06 pm
Has thanked: 13 times
Been thanked: 21 time

Re: Трансивер Udai SDR

Повідомлення iurii »

Я раніше згадував, що в поточній версії плати DSP є деякі помилки та і взагалі захотілось дещо переробити.
То ж  новий варіант схеми:
sula-board.7z
Вирішив відмовиться від Ethernet, що звільнило декілька пінів і це дало змогу використати RGB інтерфейс для дисплея + SDRAM для фреймбуфера. Планую використовувати такий 5'' або такий 7''. В поточній версії теж використовується ця ж 5'' панель тільки в складі збірки.
Теж на плату DSP переній ПЛІС, АЦП та ЦАП і тепер вся цифрова частина трансивера буде на одній платі зі своїм окремим живленням і, можливо, в окремому екранованому відсіку корпусу.

Питання, що до аналогової частини ще поки відкрите: поки не визначився з елементною базою, але хотілося б додати 2м та 70см діапазони, а може ще й 1.2ГГц (але невпевнений чи потрібно).
 
Для перегляду приєднаних до цього повідомлення файлів вам необхідно авторизуватись.
Відповісти